Anna opintostipendi

Anna tytölle mahdollisuus koulutukseen!

Toivon tähdessä tiedämme, että lapset ja nuoret saavat muutosta aikaan. Tytöt ja varsinkin tyttöjen koulutus on muutostyössä avainasemassa.

Tyttöjen  koulutuksen  edistäminen  johtaa  vakaampiin yhteisöihin. Panostamalla tyttöjen koulutukseen ja valistamalla poikia voimme estää lapsiavioliittoja, ihmiskauppaa, sortoa ja väkivaltaa. Koulutettu tyttö voi saada toimeentulon ja suurella todennäköisyydellä hän äitinä panostaa lastensa  kouluttamiseen.  Kun  köyhyyden  kierre  halutaan  katkaista,  tyttöjen  koulutusta  täytyy  edistää. 

Voit lahjoittaa opintostipendin Naiselta naiselle-keräyksen kautta lahjoittamalla keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39 viestillä ”Naiselta naiselle 2019”. Voit myös lahjoittaa verkkosivujemme kautta tai lähettää lahjoituksen MobilePay:n kautta numeroon 60594

Opintostipendi intialaiselle tytölle on 3 euroa kuukaudessa, jolla hän voi hankkia mm. koulutarvikkeita tai maksaa koulumaksun. Jotta haitilainen tyttö voisi käydä peruskoulua, tarvitaan 30 euroa kuukaudessa, johon sisältyy kouluruoka, koulupuku, koulutarvikkeet. Latvialaisen tytön ammattikoulutus maksaa 50 euroa kuukaudessa.

Vuoden  2018  aikana  6  latvialaista,  3  argentiinalaista  ja  13 nigerialaista  nuorta  (sekä  tyttöjä  että  poikia) opiskelivat  lukiossa  tai  ammattikoulussa  keräyksen ansiosta. Lisäksi saatoimme antaa opintostipendin sadalle resurssikeskustemme toimintaan osallistuvalle intialaiselle  tytölle  (myös  kouralliselle  poikia). Myös  9  haitilaista  tyttöä,  joilla  ei  ole  sponsoritukea, saattoivat käydä koulua lahjoitustenne ansiosta.

 

Ensimmäinen stipendinsaaja vuonna 2019 on kuvassa oleva 16-vuotias latvialainen Laura. Laura on ensimmäisen vuoden opiskelija Balvin ammattikoulussa, jossa hän opiskelee ompelijaksi. Äiti huolehtii yksin Laurasta ja hänen  13-vuotiaasta  pikkusisarestaan.  Äiti  on  vammainen  eikä  pysty  työskentelemään.  Perhe  elää köyhyydessä,  hyvin  vaatimattomissa  asumisolosuhteissa.  Tapasimme  Lauran  joulukuussa 2018;  perhe  sai  50 euron lahjakortin voidakseen ostaa ruokaa jouluksi – ja mikä parasta: ilmoitimme Lauralle, että hän tulee saamaan kuukausittain 50 euron opintostipendin Toivon tähden kautta. Tarvitsee tuskin kertoa, että se  oli  paras  lahja  minkä  Laura  olisi  voinut  saada.

Stipendiin  liittyy  sekä  oikeuksia  että  velvollisuuksia. Kaikkien stipendinsaajien tavoin Lauran on oltava koulussa läsnä (tämä tarkistetaan koulun kautta), hänen on raportoitava opiskelutuloksistaan ja lähetettävä todistuksensa meille.

 

Yhteystiedot

Tiilitehtaantie 7A
64200 Närpiö
puh. 06 225 3698

Toivon tähti Second hand, Närpiö
Tiilitehtaantie 7A
puh. 040 164 6846

Toivon tähti Second hand, Vaasa
Rauhankatu 20
puh. 040 164 6570

CONNECT WITH US