Julpaket 2019

Sprid glädje, ge ett julpaket!

 
I trettio års tid har Hoppets stjärna i Finland hjälpt barn till en bättre framtid. En av våra finaste traditioner är Julpaketinsamlingen, där vi tillsammans sprider julglädje till utsatta barn, familjer och åldringar. Du kan delta i insamlingen genom att  packa ett matpaket till en familj, ge en julklapp till ett barn eller ge en penninggåva.

Matpaket och julklappar delas ut till barn, familjer och åldringar i Lettland och Litauen.

Penninggåvorna används till mat:

Familjer i Lettland och Litauen får 50 euros presentkort till matbutik – pengarna räcker till en stor familjs basbehov för en månad. Presentkorten är personliga och kan inte användas för alkohol- och tobaksprodukter.För

100 euro bjuder vi ett helt resurscenter i ett av Mumbais slumområden på en festmåltid – en oförglömlig upplevelse för 60 utsatta flickor som kämpar för att överleva. Julfesterna på resurscentren har blivit en tradition och något alla barnen ser fram emot.

För 1 euro får ett barn vid skolan i Kibaha, Tanzania, en skollunch, likaså kan vi för 1 euro säkerställa att en skolelev i Haiti får skolmat. I Haiti pågår en matkris av stora mått. Situationen i ”vår” skola i Haiti är svår, eftersom matpriserna är skyhöga och våra medel inte räcker till för att förse skolan med skollunch alla skoldagar. För barnens ork och motivation är skollunchen helt avgörande!

För 40 euro kan en familj i Haiti få ett matpaket med baslivsmedel (ris, olja, mjöl, salt o.d.) som räcker i två månader.  

Anvisningar för hur du packar matpaket hittar du här. Lämna ditt paket senast 25.11.2019! Insamlingsställen hittar du här

Penninggåvor kan doneras till vårt insamlingskonto FI57 4963 1040 0374 39, meddelande "Julpaket 2019"

Du kan också sända din penninggåva via MobilePay till numret 60594 

Du kan även donera via vår webbsida, klicka här 

Ladda ner vår flyer med information om insamlingen här

 

 

Kontaktuppgifter

Tegelbruksvägen 7A
64200 Närpes
tfn. 06 225 3698

Hoppets stjärna Second hand, Närpes
Tegelbruksvägen 7A
tfn. 040 164 6846

Hoppets stjärna Second hand, Vasa
Fredsgatan 20
tfn. 040 164 6570

CONNECT WITH US